Tekstbasert chatoperatør jobb

Ønsker du å jobbe som chat operatør?

Tekstbasert chatoperatør jobb

Hva som skal til for å ha en tekstbasert chatoperatør jobb

Verden av tekstbasert chatoperatør jobber kan være spennende. Å chatte med mennesker gjennom tekst er definitivt en ferdighet som tar litt tid å bli vant til, men du vil raskt oppdage at det er verdt det når du ser hvor morsomt det kan være og hvor mange forskjellige muligheter det er på dette feltet.

Og det er ikke bare kundeservice. En tekstbasert chatoperatør jobb kan også være ansvarlig for opplæring av nyansatte, overvåking av kontoer på sosiale medier og mer.

Søk om en jobb hjemmefra som chatoperatør her! 

Denne artikkelen vil gi deg en oversikt over hva det innebærer å være en tekstbasert chatoperatør.

Hva er en tekstbasert chatoperatør?

En tekstbasert chatoperatør er en jobb der du er ansvarlig for å chatte med klienter og kunder via tekst. Du kan svare på spørsmål, oppgi informasjon kundeservice eller følge opp klager som oppstår i dine samtaler. En chatoperatør kan også gi opplæring til nyansatte, overvåke kontoer på sosiale medier til selskapet de jobber for, og stort sett alt relatert til tekstkommunikasjon og skriving.

Søk nå og bli en chat-operatør!

Bestem selv tid og sted for arbeid
Ingen tidligere arbeidserfaring nødvendig
Tjen penger 24/7
Arbeid fra mobil, nettbrett eller PC

Interessert? Opplev en unik frihet og fullstendig fleksibilitet i din arbeidshverdag. Hvis du leter etter en enkel jobb som lar deg jobbe på dine egne vilkår, er dette en mulighet du ikke bør la gå fra deg!

Start din søknad her

AMT_fluent_form for articles

Hvordan bli chatoperatør?

For å bli chatoperatør trenger du noen grunnleggende krav. Kravene til en tekstbasert chatoperatør jobb varierer fra selskap til selskap og kan inkludere: erfaring innen kundeservice, evne til å skrive raskt, kjennskap til et bestemt dataprogram som Word der du skal ta notater om samtalene dine.

Ferdighetene som trengs varierer avhengig av hvilke typer chatoperatør jobber som er tilgjengelige. Hvis du er interessert i å være en tekstbasert chatagent som gir opplæring, vil gode kommunikasjonsferdigheter være avgjørende, men hvis du vil overvåke kontoer på sosiale medier, så spiller det kanskje ikke så stor rolle hvilke programmer du kan bruke.

Det er også viktig at folk som jobber på dette feltet har tålmodighet – fordi interaksjon gjennom tekst tar tid!

De tre kravene som gagner deg mest er disse:

  1. God skrivehastighet

Du må kunne skrive inn minst 40 ord per minutt. Dette er vanligvis det minstekravet for denne typen arbeid, så det er viktig at du oppfyller disse standardene hvis du ser på å bli en tekstbasert chatmoderator. Det kan høres enkelt nok ut, men når det settes i praksis, er dette ting som må tas på alvor, da de påvirker suksessen din på jobben enormt. For eksempel – det er ingen vits i å være en god kommunikator hvis du ikke kan følge med på å skrive ut svar raskt!

  1. Kreativitet i svarene dine

Ikke bare gi ut det samme svaret hver gang, vær kreativ! Variasjon er livets krydder, og vil gjøre jobben din som chatoperatør morsommere.
En tekstbasert chatoperatør må kunne tenke raskt på føttene og komme med svar som ikke bare er raske, men også underholdende. Dette er fordi suksessen til disse jobbene er avhengig av hvor godt du kan holde kunden engasjert gjennom samtale. En god tommelfingerregel for dette er, når du svarer på et spørsmål – ikke bare gi dem ett svar! Hold det letthjertet og vennlig, slik at de holder seg interessert i det du har å si.

Kreativitet vil også hjelpe deg med å håndtere mulige klager profesjonelt og effektivt. Du må vite hvordan du finner løsninger raskt eller i det minste veilede folk som er frustrerte til å forstå hva som skjer uten å miste tålmodigheten eller ta sider for mye uansett hvilken.

  1. Vet når det er hensiktsmessig å ta en pause eller slutte å chatte for dagen

Som med alle jobber som involverer kommunikasjon med kunder, er frustrasjon rett rundt hjørnet. Du trenger egenskapen til å håndtere misbruk fra sinte kunder og ikke la det påvirke humøret ditt under andre chatter.

Du skal kunne takle frustrasjonen din uten å ta den ut på en – noen ganger helt forskjellig – person på den andre siden av chatvinduet.
Det kan ta litt øvelse, men prøv i det minste hardt å ikke bli fornærmet hvis de spør noe urimelig – Dette er ikke personlig, det kommer alltid til å være folk som gjør feil eller spør ting vi har hørt før for mange ganger. Bare husk at dette er et toveis forhold. Kunder må også behandle personen på den andre siden av chatten med respekt!

På grunn av disse frustrasjonene er det veldig viktig å vite når du trenger en pause og hvor mye tid du kan bruke på å chatte med kunder.

Hvor mye tjener en chatoperatør?

Lønnen for å være en tekstbasert chatagent varierer fra 2700kr til 6200kr i uken, avhengig av hvilken type oppgaver de gjør. Hvor mye penger du tjener vil også avhenge av hvor mange timer som jobbes per dag, på bransjen og mengden nødvendig erfaring, utdanning eller opplæring.
Det som også er ganske vanlig, er at chat-moderatorer får betalt per melding. Dette betyr at jo flere meldinger en operatør behandler, jo høyere blir timelønnen. Betaling for disse jobbene er vanligvis i området 90 kr – 220 kr per time.

La oss si at du kan behandle 60 meldinger i timen, med et gebyr på 1.32 kr per melding. Dette vil gi deg 80 kr / time. Det høres kanskje ikke veldig attraktivt ut, men en stor fordel er at de fleste selskaper vil gi deg friheten til å bestemme din egen arbeidstid.

Så la oss si at du jobber 4 timer om morgenen, så har du fri hele ettermiddagen for å henge med venner, gå på treningsstudioet eller ta vare på barna dine. Senere jobber du ytterligere 4 timer før du går til sengs. Og det gjør du i 6 dager i uken. Det utgjør 634 kr per dag ganger 6 dager → 3800 kr ukentlig, samtidig som du opprettholder den personlige friheten til å jobbe når du vil.

Hvorfor du også bør vurdere å bli chatoperatør

Fordelene med å være en tekstbasert chatoperatør er fleksibiliteten i timeplanen din, å finne mening i arbeidet ditt gjennom å få forbindelser med mennesker over hele verden og få betalt for det! 40% av folk ser fleksibilitet som det største plusset til eksternt arbeid.
Men du må kunne ta vare på deg selv mens du utfører denne jobben, slik at de andre tingene også kan skje.

Det er viktig å ikke overarbeide eller brenne ut mens du gjør disse chattene – Ellers er det ingen måte du vil klare det på lang sikt! Noe som betyr å vite når det er hensiktsmessig å ta en pause eller slutte å snakke helt for dagen om nødvendig.

Interessert i en jobb som tekstbasert chatoperatør?

Hvis du vil ha en jobb som lar deg jobbe når som helst, hvor som helst og finne mening i arbeidet ditt ved å få kontakt med mennesker (blant andre fordeler), kan det å bli chatoperatør være det perfekte alternativet for deg. Fleksibiliteten til denne jobben er vanskelig å slå; det lar deg jobbe når og hvor du vil så lenge det er en internettforbindelse i nærheten.

Chatoperatører finner mening i arbeidet sitt ved å få kontakt med mennesker. Det er en interessant måte å utforske dine interesser og lidenskaper mens du tjener penger for timene du legger inn. Operatører er ansvarlige for å tilby kundeservice via tekstbasert chat på vegne av selskapets nettsted eller app – ingen telefonsamtaler kreves! Det krever heller ingen tidligere erfaring.

Klikk her for å søke i dag!Vi ser frem til å hjelpe deg i gang!

Du vil bli en chatoperatør innen få dager!


Mer om våre tjenester